Calvet

Grote uitbreiding machinepark bij Van Doorslaer

Grote uitbreiding machinepark bij Van Doorslaer

Kort geleden hebben wij bij Van Doorslaer een groot deel van een vernieuwd machinepark mogen leveren; Het park is uitgebreid met een zaagcentrum Scarabeo van Pertici, een Calvet zaagautomaat voor staal en een Thorwesten bewerkingscentrum. Graag blikken we samen met Jeroen van Doorslaer terug op deze opdracht:

 Kun je mij wat vertellen over de historie tussen Calvet en Van Doorslaer? Hoe is deze tot stand gekomen en hoe bevalt deze?

Ikzelf heb nooit een andere leverancier als Calvet gekend, de samenwerking tussen Calvet en Van Doorslaer loopt al van toen mijn vader nog zaakvoerder was. De samenwerking is gestart toen Calvet nog in centrum Brussel zat.

Hoe zijn jullie bij deze machines uitgekomen en waarom is de keuze hierop gevallen i.p.v. een andere machine?

Voor de opstelling van het atelier zijn we 2 jaar geleden begonnen met het volledig opnieuw uittekenen om de productie PVC en aluminium op 2 lijnen naast elkaar te kunnen laten lopen. Daarom hebben we gekozen voor een PVC zaagcentrum Pertici Scarabeo, En voor het CALVET Staalzaagcentrum. Tevens werd de Pertici gekoppeld door een automatische doorvoer tafel met een nieuwe Thorwesten PBZ4 zodat alles automatisch gaat zonder andere manipulatie.

Terug naar de installatie; Hoe is het proces van bestellen, leveren en opleiding bevallen?

Door de jarenlange samenwerking is de bestelling doorgegeven en werd er een plaatsingsdatum afgesproken tezamen met interne verhuis omdat we 3 weken niet konden zagen en de Thorwesten niet konden gebruiken. Deze werd correct nageleefd en de opbouw van de machines verliep ook vlot, waardoor we na 2 weken reeds terug aan het produceren waren. De opleiding werd ook 3 dagen samen met onze arbeiders in het atelier gedaan.

De firma Van Doorslaer is een gerenommeerd bedrijf met al meer dan 35 jaar ervaring. Tijdens deze periode heeft de firma naam gekregen tot ver buiten Klein Brabant. Wij fabriceren sinds 1977 ramen in kunststof en aluminium. Om kwalitatief een hoogstaand product te kunnen aanleveren beschikken wij over een gemoderniseerd machinepark. Machines bepalen namelijk mee de kwaliteit van uw ramen.