Bewerkingscentra

Heeft u vragen omtrent machines, onze service en/of verbruiksproduct?
Wij staan u graag te woord!

Categorie +

+

Merk +

Diameter +

Mecal MC 319 Aydo

De MECAL MC 319 Aydo is een compact 3+1-assig bewerkingsmachine met een werklengte van 2,9m en een bereik 200x170mm (YxZ). Standaard is deze machine voorzien van 4 pneumatische klemmen die handmatige worden gepositioneerd en een automatisch gereedschapsmagazijn met 5 posities. De machine is eenvoudig aan te sturen middels externe calculatie pakketten.

Mecal MC 309 Nike

De MECAL MC 319 Nike is een compact 3+1-assig bewerkingsmachine met een werklengte van 3,2m en een bereik 200x170mm (YxZ). Standaard is deze machine voorzien van 4 pneumatische klemmen welke pneumatisch worden gepositioneerd en een automatisch gereedschapsmagazijn met 5 posities. De machine is eenvoudig aan te sturen middels externe calculatie pakketten.

Mecal MC 305 Kosmos

De MECAL MC 305 Kosmos is een compact 4-assige bewerkingsmachine met een werklengte van 4m en een bereik 200x200mm (YxZ). Standaard is deze machine voorzien van 4 pneumatische klemmen welke pneumatisch worden gepositioneerd en een automatisch gereedschapsmagazijn met 5 posities. De machine is eenvoudig aan te sturen middels externe calculatie pakketten.

Mecal MC 307 Falcon

De MECAL MC 307 Falcon is een compact 4-assige bewerkingsmachine met een werklengte van 4,2m en een bereik 200x200mm (YxZ). Standaard is deze machine voorzien van 4 pneumatische klemmen welke gepositioneerd worden door middel van servo motoren (MMI) en een automatisch gereedschapsmagazijn met 5 posities. De machine is eenvoudig aan te sturen middels externe calculatie pakketten.

Mecal MC 305 Gianos

De MECAL MC 305 Gianos is een 4-assige bewerkingsmachine met een werklengte van 7,2m en in pendel modus 3,4m met een bereik 200x200mm (YxZ). Standaard is deze machine voorzien van 8 pneumatische klemmen welke pneumatisch worden gepositioneerd en een automatisch gereedschapsmagazijn met 11 posities. De machine is eenvoudig aan te sturen middels externe calculatie pakketten.

Mecal MC 304 Atlas

De MECAL MC 304 Atlas is een  4-assige bewerkingsmachine met een werklengte van 7.4 m en een bereik 650x300mm (YxZ). Standaard is deze machine voorzien van 4 pneumatische klemmen welke pneumatisch worden gepositioneerd en een automatisch gereedschapsmagazijn met 8 posities. De machine is eenvoudig aan te sturen middels externe calculatie pakketten.

Mecal MC 304 Ariel-3

De MECAL MC 304 Ariel-3 is een hypermodern 4-assige bewerkingsmachine leverbaar in de lengtes 7,4m, 9,4m en 11,4 met een bereik van 650x350mm (YxZ). Standaard is deze machine voorzien van 8 pneumatische klemmen welke standaard pneumatisch worden gepositioneerd (DPM) of optioneel middels servo motoren (MMI) waarbij de klemmen allemaal tegelijk verplaatst worden en een automatisch meelopend gereedschapsmagazijn met 12 posities. De machine is eenvoudig aan te sturen middels externe calculatie pakketten.

Mecal FMM 311

De Mecal FMM 311 is een geavanceerd 4-assig bewerkingscentrum met zaagmodule ten behoeve van het boren, frezen, tappen en vervolgens afkorten van kleine aluminium extrusies.
De zaagmodule is voorzien van een 500mm zaagblad en kan extreem korte lengtes zagen. Optioneel is het mogelijk om de machine te voorzien van twee boorunits welke kops kunnen boren nadat het werkstuk is afgekort.

Mecal MC 312 Taurus

De MECAL MC 312 Taurus is een geavanceerde 5-assige bewerkingsmachine met een werklengte van 7.600 mm en een bereik 300x230mm (YxZ). Standaard is deze machine voorzien van 4 servo-gestuurde klemmen welke elektronisch worden gepositioneerd en een automatisch gereedschapsmagazijn met 12 posities voor het boren, frezen en tappen. Daarnaast is de machine voorzien van een zaagblad met een diameter van 300 mm.

Mecal MC 304 Ariel 5

De MECAL MC 304 Ariel-5 is een hypermodern 5-assige bewerkingsmachine leverbaar in de lengtes 7,5m, 9,5m en 11,5 met een bereik van 500x350mm(YxZ) en de mogelijkheid om te pendelen over twee werkvelden. Standaard is deze machine voorzien van 8 pneumatische klemmen welke gepositioneerd worden door middel van servo motoren (MMI) waarbij de klemmen allemaal tegelijk verplaatst worden en een automatisch meelopend gereedschapsmagazijn met 12 posities. De machine is eenvoudig aan te sturen middels externe calculatie pakketten.

Mecal MC 302 Geos

De MECAL MC 302 Geos-5 is een hypermodern 5-assige bewerkingsmachine leverbaar in de lengtes 8,6m, 10,6m, 12,6 en 15,7 met een bereik 540-x440mm(YxZ). Standaard is deze machine voorzien van 8 servo gestuurde klemmen (MMI) welke servo-gestuurd worden gepositioneerd waarbij de klemmen allemaal tegelijk verplaatst worden en een automatisch meelopend gereedschapsmagazijn met 18 posities. De machine is eenvoudig aan te sturen middels externe calculatie pakketten.

Mecal MC 316

De MECAL MC 316 is een 4-assig zaag- en bewerkingscentrum voor het zagen, frezen en boren van aluminium profielen. Standaard uitgevoerd met een freeskrans met 6 posities die van  0° tot 360°bewerkingen kan uitvoeren. Standaard is de machine voorzien van verticale en horizontaal klemsysteem welke pneumatische worden gepositioneerd en in automatisch in-en uitvoer rollerband.

Schirmer SBZ composite

De Schirmer SBZ Composite is een doorloop CNC-machine speciaal ontworpen voor het bewerken van reeds gezaagde aluminium profielen. Standaard beschikt de machine over een gelagerde draaikrans voorzien van 6 hoog frequentiemotoren voor het uitvoeren van alle denkbare freesbewerkingen 360° rondom het profiel. De machine sluit naadloos aan achter het zaagproces waardoor tussenopslag niet meer nodig is. Klemverplaatsingen en gereedschapswissels behoren tot het verleden. Dit maakt de machine aanzienlijk sneller dan de conventionele bewerkingscentra.

Schirmer ALU BAZ Orbit-C

De Schirmer ALU-BAZ Orbit-C is een volledig automatisch zaag- en bewerkingscentrum voor het zagen, frezen en contramallen van aluminium profielen. Standaard uitgevoerd met een aanvoermagazijn met 10 posities voor profielen tot een lengte van 7m. De machine is uitgerust met een uniek opspansysteem om volledig krasvrij aluminium profielen te bewerken. De profielen worden op de glaszijde over de machine getransporteert middels servo gestuurde horizontale- en verticale profielgeleidingsrollen.

Schirmer ALU BAZ Composite

De Schrimer ALU-BAZ is een vol automatisch zaag- en bewerkingscentrum met magazijn en geïntegreerde zaagunit en bufferstation. De “Alu-BAZ Composite” zorgt voor het automatisch uitvoeren van alle denkbare bewerkingen, van geëxtrudeerd profiel tot aan het afgewerkt product. De machine beschikt over een laadmagazijn, profielpositionering, bewerkingsstation met 6 spillen, zaageenheid, reststukseparator, product afvoer en bufferstation. Ook een contramalfreesmodule behoort tot de mogelijkheden. De doorlooprichting is naar keuze: van links naar rechts of van rechts naar links.

Bewerkingscentra

In assortiment hebben we met het Italiaanse merk Mecal en het Duits merk Schirmer twee toon aangevende merken voor onze bewerkingscentra. Mede door de diversiteit in assen, klemsysteem en bewerkingsbereik hebben we een dekkend gamma voor het bewerken van Aluminium, PVC en stalen profielen.

We hebben compacte bewerkingscentra met 3 en 4 assen waarbij sommige modellen een pendel modus hebben waarbij er over twee werkvelden apart bewerkingen kunnen worden uitgevoerd.

Naast deze compacte modellen beschikken we ook over state of the art bewerkingscentra van Schirmer. De schirmer Alu Baz, composite en  Orbit C zijn uniek in hun soort. Met de Schirmer Alu Baz haalt u een machine in huis die alle denkbare bewerkingen automatisch kan uitvoeren. Van een geëxtrudeerd profiel tot het afgewerkte product. Zo beschikt de machine over een laadmagazijn, profielpositionering, bewerkingsstation met 6 spillen, zaageenheid, reststuk seperator en product afvoer met bufferstation. Daarnaast  beschikt hij over een contramalfreesmodule.

Al onze bewerkingsmachines zijn eenvoudig aan te sturen middels externe calculatie pakketten. Hierbij kunt u o.a. denken aan Orgadata.

Over Calvet

Calvet is met met meer dan 90 jaar ervaring een internationaal begrip. Daarnaast zijn we al 50 jaar bezig met het innoveren in Aluminium, PVC en staal bewerkingsmachines en daardoor weten we precies wat de markt vraagt. Het unieke aan Calvet is niet alleen ervaring, maar ook de 4-eenheid tussen machines, opleiding en certificering, Technische helpdesk en verbruiksproducten. We beschikken over een groot assortiment, eigen voorraad en de mogelijkheid voor het bezichtigen en testen van één van de zaagmachines in onze showroom. 

Delen met een collega:

Meer informatie opvragen