Bewerkingscentra

Heeft u vragen omtrent machines, onze service en/of verbruiksproduct?
Wij staan u graag te woord!

Mecal MC 305 Kosmos

De MECAL MC 305 Kosmos is een compact 4-assige bewerkingsmachine met een werklengte van 4m en een bereik 200x200mm (YxZ). Standaard is deze machine voorzien van 4 pneumatische klemmen welke pneumatisch worden gepositioneerd en een automatisch gereedschapsmagazijn met 5 posities. De machine is eenvoudig aan te sturen middels externe calculatie pakketten.

Mecal MC top Synthesis 4020

De MECAL MC TOP SYNTESIS 4020 is een 3-assige CNC-gestuurde platenfrees met een motorvermogen van2.2 kw motor en 28.000 rpm.
De platenfrees is geschikt voor het bewerken van PVC en stalen legeringen. De platenfrees beschikt over een groot werkbereik 4185×2.050 mm.

Thorwesten PBZ-4

De Thorwesten PBZ-4 is een geavanceerd bewerkingscentrum voor het maken van pvc-raamkozijnen en deuren. Profielen worden bewerkt volgens een geoptimaliseerde lijst,in willekeurige volgorde of op volgorde van bestelling. De bewerkingen die uitgevoerd moeten worden, zijn geprogrammeerd bij de voorbereiding van de machine en kunnen achteraf vervolledigd of veranderd worden.

Thorwesten ASZ

De Thorwesten ASZ is een geavanceerd CNC zaagcentrum voor het maken van PVC raamkozijnen en deuren. Machine kan worden opgesteld als een standalone eenheid of gecombineerd met een of meer ASZ snijcentra in een “U” vorm of een lineaire opstelling. Daarnaast kan de ASZ ook worden gecombineerd met de PBZ-4.

Bewerkingscentra

In assortiment hebben we met het Italiaanse merk Mecal en het Duits merk Schirmer twee toon aangevende merken voor onze bewerkingscentra. Mede door de diversiteit in assen, klemsysteem en bewerkingsbereik hebben we een dekkend gamma voor het bewerken van Aluminium, PVC en stalen profielen.

We hebben compacte bewerkingscentra met 3 en 4 assen waarbij sommige modellen een pendel modus hebben waarbij er over twee werkvelden apart bewerkingen kunnen worden uitgevoerd.

Naast deze compacte modellen beschikken we ook over state of the art bewerkingscentra van Schirmer. De schirmer Alu Baz, composite en  Orbit C zijn uniek in hun soort. Met de Schirmer Alu Baz haalt u een machine in huis die alle denkbare bewerkingen automatisch kan uitvoeren. Van een geëxtrudeerd profiel tot het afgewerkte product. Zo beschikt de machine over een laadmagazijn, profielpositionering, bewerkingsstation met 6 spillen, zaageenheid, reststuk seperator en product afvoer met bufferstation. Daarnaast  beschikt hij over een contramalfreesmodule.

Al onze bewerkingsmachines zijn eenvoudig aan te sturen middels externe calculatie pakketten. Hierbij kunt u o.a. denken aan Orgadata.

Over Calvet

Calvet is met met meer dan 90 jaar ervaring een internationaal begrip. Daarnaast zijn we al 50 jaar bezig met het innoveren in Aluminium, PVC en staal bewerkingsmachines en daardoor weten we precies wat de markt vraagt. Het unieke aan Calvet is niet alleen ervaring, maar ook de 4-eenheid tussen machines, opleiding en certificering, Technische helpdesk en verbruiksproducten. We beschikken over een groot assortiment, eigen voorraad en de mogelijkheid voor het bezichtigen en testen van één van de zaagmachines in onze showroom. 

Delen met een collega:

Meer informatie opvragen