Rollecate moderniseert verder met Emmegi Quadra L2

Rollecate moderniseert verder met Emmegi Quadra L2

Een aantal weken geleden is er bij Rollecate in Staphorst een gloednieuw 18-assig bewerkingscentrum geplaatst, de Emmegi Quadra L2. Deze enorm complete machine draait nu productie en vanuit ons als leverancier de vraag, hoe bevalt deze? Samen met Rénaldo Hoorn, CNC werkvoorbereider en Marcel Zuidema, bedrijfsleider metaal van Rollecate, gaan we dieper in op de keuze, de installatie en de eerste weken van de Emmegi Quadra L2:

Kun je mij wat vertellen over de historie tussen Calvet en de Rollecate? Hoe is deze tot stand gekomen en hoe bevalt deze?
De samenwerking tussen Rollecate en Calvet bestaat al vele jaren. Renaldo kan zich nog herinneren dat Rollecate, 25 jaar geleden, een 15-assige Emmegi Quadra (Num) kocht bij Calvet. Renaldo was toen zelf net werkzaam bij Rollecate en Rollecate werkte toen als één van de 1e in Nederland met een bewerkingscentrum. Al snel volgde er een 2de Quadra om efficiënt en effectief de bewerkingen aan de profielen uit te voeren. Zo is een langdurige relatie begonnen en opgebouwd in de jaren tussen Calvet en Rollecate.

Hoe zijn jullie bij de Quadra L2 uitgekomen en waarom is de keuze hierop gevallen in plaats van een andere machine?
Wij waren op zoek naar een nieuwe bewerkingsmachine, geeft Marcel aan, die kwaliteit kan leveren met een korte doorloopsnelheid. Hierbij hebben we bij onze zoektocht rekening gehouden met onze wensen en eisen, maar ook met het proces na oplevering. Zoals periodieke onderhoud en responstijd van de leverancier bij eventuele storingen. Dit alles overwegende, paste de Quadra L2 het beste bij onze visie. De Quadra L2 heeft standaard een zaagblad van 600mm met een extra zaagblad van 350mm en een freesmodule van 200mm waarbij we profielen kunnen ravelen. Kortom een veelzijdige machine. De aansturing verloopt via JOB en CAM+ wat een verbetering is ten opzichte van de Editor en Cam. Dit waren voor ons pluspunten om efficiëntie te bewerken en effectief de machine aan te aansturen.

Kun je wat meer vertellen over het soort bewerkingen waarvoor jullie de Quadra gebruiken, is er al een project gerealiseerd met behulp van de Quadra?
Alle benodigde bewerkingen die nodig zijn, kunnen we uitvoeren op de Quadra L2. Uiteenlopend van zagen, frezen en ravelen. De Quadra L2 is nu ca. 10 weken operationeel bij Rollecate, en wordt goed ingewerkt voor een tweetal grote projecten van ons, namelijk Tripolis (Amsterdam) en ASML (Veldhoven).

Het bewerkingscentrum draait nu een tijdje productie, kun je mij de voordelen vertellen van deze machine versus jullie oude methode?
De bewerkingen die nu echt een toegevoegde waarde hebben zijn toch de ravelingen/kopse bewerkingen die er aan komen bij de (tussen) stijlen. Wat wij eerder nog op een stand-alone machine deden, kunnen nu alle benodigde bewerkingen op de Quadra L2. Met als voordeel dat de profielen zonder extra stap doorgaan naar het volgende proces.

Terug naar de installatie; Hoe is het proces van bestellen, leveren en opleiding bevallen?
Met een interne werkgroep (zegt Marcel) hebben we een pakket van eisen en wensen opgesteld waaraan de nieuwe bewerkingsmachine moest voldoen. Dit hebben we gedeeld met Calvet waarbij zij de Quadra L2 adviseerden omdat deze voldeed aan de wensen en eisen van Rollecate.
Na definitief plaatsen van de opdracht hebben we samen met Calvet een plan van aanpak opgesteld met betrekking tot oplevering, demontage oude machine, montage en training van de operators. Tevreden kijkt Rollecate en het team terug op de goede samenwerking, van offerte tot aan oplevering.

De Rollecate Groep is dé toonaangevende gevelbouwer in Nederland en bestaat uit een aluminium, kunststof, staal, onderhoud en export divisie. Van een enkele schuifpui, tot de meest uitdagende gevelbouwoplossingen, voor woning- en utiliteitsbouw op het gebied van hoogbouw, laagbouw, renovatie en nieuwbouw. Van ontwerp tot en met het onderhoud, via engineering, productie en montage overzien wij het gehele proces.