Scheldebouw

Zo’n 17 jaar geleden is Bart van Steveninck begonnen als stagiair op de bouw in Londen als logistiek coördinator voor verschillende projecten van Scheldebouw. In de jaren daarna heeft hij meerdere hoeken van het bedrijf gezien, terwijl hij in verschillende rollen en regio’s actief was. Inmiddels is hij als Production Department Manager verantwoordelijk voor de gehele productie van Scheldebouw. Samen met Calvet, leverancier van bewerkingsmachines, blikt hij terug op een jarenlange, succesvolle samenwerking.

Bart van Steveninck
Bart van Steveninck

Bewerkingsmachines van Calvet

Calvet bestaat bijna 90 jaar en levert al 50 jaar bewerkingsmachines voor aluminium en staal. Van eenvoudige zaag- en freesmachines tot complexere CNC-bewerkingscentra en toebehoren. Met de machines van Calvet kunnen profielen op allerlei manieren bewerkt worden. De meeste klanten van Calvet zijn gevelbouwers, maar er zijn ook steeds meer klanten die actief zijn in andere (industriële) sectoren.

Duurzame samenwerking

De samenwerking tussen Scheldebouw en Calvet bestaat al vele jaren. Zo’n 15 jaar geleden werd de eerste aanschaf bij Calvet gedaan; een Emmegi Phantomatic 3-assig CNC-bewerkingscentrum. Al snel volgde een aantal 5-assige CNC-bewerkingscentra van het type Emmegi Satellite. Bart is zeer te spreken over adviserende rol van Calvet. “Vanuit Calvet werd ons veel informatie en advies over de machines gegeven. Gezamenlijk zijn wij tot de keuze van de juiste machine gekomen” vertelt hij.

In 2015 besloot Scheldebouw een deel van de productie in huis te halen dat voorheen uitbesteed werd bij derden. Hiervoor was een grote capaciteitsuitbreiding nodig. Ondanks dat de profielleverancier reeds samenwerkte met een concurrerende leverancier koos Scheldebouw toch weer voor de Emmegi machines via Calvet. Deze keer was een van de machines, de Emmegi Diamant, niet op korte termijn leverbaar. Factory Manager Marco Clignet was echter blij met de oplossing die Calvet bood. “Om de levertijd van de Diamant te overbruggen heeft Calvet tijdelijk een Emmegi Phantomatic bewerkingscentrum bij ons geplaatst. Hierdoor konden wij toch tijdig aan de vraag van onze klanten voldoen.”

Grote ambities voor de toekomst

Scheldebouw heeft grote ambities voor de toekomst. “Op dit moment zijn we heel veel actief in Engeland/Londen, maar we willen hiernaast de komende tijd onze activiteiten uitbreiden in Benelux, Scandinavie en andere Europese landen” geeft Bart aan. Onlangs heeft Scheldebouw weer een flinke investering gedaan in de productiecapaciteit. Met de aanschaf van 4 nieuwe CNC-bewerkingsmachines is men nu in staat om de markt nog sneller te voorzien van standaardproducten en specials, zoals de veelgevraagde CCF-elementen (Closed Cavity Façade).

Drie van de 4 machines konden door Calvet direct uit voorraad geleverd worden. Hierdoor heeft Scheldebouw geen moment nee hoeven te verkopen aan haar klanten. Begin november wordt de vierde machine, een 5-assig CNC-bewerkingscentrum Emmegi Satellite XT geleverd. Hiermee wordt het machinepark in Middelburg verder vernieuwd.

Thijs van der Meeren, Sales Director Nederland bij Calvet, is blij met Scheldebouw als klant en de samenwerking met Bart: “Scheldebouw is een van de grootste gevelbouwers van Nederland. Wij zijn er trots op om zo’n mooie naam als klant te mogen hebben. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog veel meer voor elkaar betekenen!”.