Onze Boren

Heeft u vragen omtrent machines, onze service en/of verbruiksproduct?
Wij staan u graag te woord!

Categorie +

+

Merk +

Diameter +

Boren voor bewerkingscentra

Voor bewerkingsmachines zijn er schillende soorten boren die variëren in lengte, diameter en type. In onze webshop vindt u verschillende soorten zoals: HM, HSS, speciale boren en tappen.

De opbouw van de titel van het product: bijvoorbeeld Boor HSS 4x43x75 staat voor type boor, diameter X nuttige boor lengte X totale boor lengte. In het geval van het voorbeeld betekend het dat de boor geschikt is voor het boren met een hoog toerental in hard materiaal. De boor heeft een diameter van 4mm en een effectieve boor lengte van 43mm. Totaal is de boor 75mm lang.

HSS Boren

Metaalboren zijn in de meeste gevallen HSS, wat staat voor High Speed Steel. Deze boren zijn geschikt voor een bewerkingsproces (Boren, frezen of draaien) met een hoge snelheid (aantal toeren) in profielen van hard materiaal zoals staal.

HM boren zijn boren met een harde metalen punt en worden ook wel afschuinboren genoemd.  

Deze hardmetalen afschuinboren zijn voorzien van TiAlN (Titaniumnitride) coating van zeer hoge kwaliteit voor een lange standtijd. De diameters van de boren zijn afgestemd op het maken van gaten met metrische schroefdraad.

 

De hard metalen punt zorgt er voor dat het geschikt is voor het boren in zachter materiaal zoals Aluminium en PVC. In sommige gevallen kan een HM boor ook worden gebruikt voor het boren in staal.  Voor staal en PVC dient het toerental en de voeding telkens door een bepaalde factor worden gedeeld. Hieronder staand vindt u verdere uitleg:

 

Voor staal:        

  • Rotation Speed delen door 2.0
  • Down Speed delen door 2.0

Voor PVC:          

  • Rotation Speed delen door 3.0 (ivm het smelten van PVC)
  • Down Speed kan gelijk blijven

Snijsnelheid in aluminium: VC = 160 mm/min

Speciale boren

In de categorie speciale boren kunt u kiezen uit Aludrill, Flowdrill en Verzinkboren 90°.
Een Aludrill en flowdrill boren hebben een solide hardmetalen boor die lokaal materiaal vervormt om extra materiaaldikte te creëren. De extra materiaaldikte zorgt voor een sterke schroefverbinding.

Verzinkboren worden gebruikt om bestaande boorgaten te bewerken zodat een schroef dieper komt te liggen het profiel zonder uit te steken. Het verzinken van de schroef zorgt voor een nette afwerking en verzorgde uitstraling. Dit wordt ook wel gebruikt bij het afbramen van gaten, het aanbrengen van afschuining in een gat, voordat het schroefdraad wordt getapt of voor het verzinken van een schroefkop in het profiel.

Calvet boren voor bewerkingsmachines

Advies nodig?

Indien u niet zeker weet welke boren u nodig heeft kunt u altijd per e-mail contact opnemen met één van onze specialisten. Indien u contact opneemt kunnen onze specialisten u het beste helpen als u zoveel mogelijk informatie geeft. Vermeld altijd uw machine (merk+model), een serienummer mag ook.
Daarnaast willen we vragen of u een foto van uw huidige boor en of afmeting kunt maken en doormailen.