Smeermiddelen

Heeft u vragen omtrent machines, onze service en/of verbruiksproduct?
Wij staan u graag te woord!

Alu Milcut

39,8079,60

Alu Milcut wordt standaard in 5 L verpakking geleverd. Als u de 10 L verpakking wenst kunt u dit aangeven in het veld Opmerkingen bij het plaatsen van de bestelling.
Let op: Hoeveelheid en prijs is per liter.

Vetstift

9,79
Vetstift voor staalzaagmachines.

Smeermiddelen voor uw bewerkingsmachine

Om uw bewerkingsmachine in topconditie te houden is onderhoud een essentieel punt. Smering van uw bewerkingsmachine voorkomt slijtage en bevorderd de levensduur en nauwkeurigheid. Om uw machine te voorzien van de juiste smering kunt u kiezen uit verschillende producten. Zo hebben we Lubrica bio voor staalzagen en Alu Milcut voor het zagen van aluminium. Dit kan worden gebruikt voor de smering van een zaagblad in een één-kopszaagmachine, twee-kopszaagmachine of bewerkingscentra.

Voor het juiste gebruik en de juiste smeerintervallen en mengverhoudingen verwijzen u naar de gebruikshandleiding van de machine.

Snijolie voor bewerkingscentra moet aan vele voorwaarden voldoen. Buiten goede koel- en smeereigenschappen voor het bewerken van aluminium bij zeer hoge toerentallen moet het geschikt zijn voor zowel verstuiving als doseersmering (druppelsmering). Daarnaast mag niet giftig zijn en moet het volledige onschadelijk zijn voor de gebruiker. Wat echter vaak uit het oog wordt verloren is het feit dat olie vaak inwerkt op rubber en zachte kunststoffen. Dit maakt dat vele soorten smeerolie na verloop van tijd de elektrische bekabeling en afzuigslangen van de machines aantast (kabels worden hard en breken), met alle gevolgen (kosten) van dien.

Advies nodig?

Calvet is met met meer dan 90 jaar ervaring een internationaal begrip. Daarnaast zijn we al 50 jaar bezig met het innoveren in Aluminium, PVC en staal bewerkingsmachines en daardoor weten we precies wat de markt vraagt. Het unieke aan Calvet is niet alleen ervaring, maar ook de 4-eenheid tussen machines, opleiding en certificering, Technische helpdesk en verbruiksproducten. We beschikken over een groot assortiment, eigen voorraad en de mogelijkheid voor het bezichtigen en testen van één van de zaagmachines in onze showroom. 

Delen met een collega:

Over Calvet

Indien u niet zeker weet welke smeermiddelen u nodig heeft kunt u altijd per e-mail contact opnemen met één van onze specialisten. Indien u contact opneemt kunnen onze specialisten u het beste helpen als u zoveel mogelijk informatie geeft. Vermeld altijd uw machine (merk+model), een serienummer mag ook. Indien mogelijk kunt u een foto maken van uw huidige kan of fles.