Spantangen

Heeft u vragen omtrent machines, onze service en/of verbruiksproduct?
Wij staan u graag te woord!

Categorie +

+

Merk +

Diameter +

Spantangen

Het systeem voor spantangen heet ook wel het ER-systeem waarin verschillende onderdelen (spantang, spatanghouder en spanmoer). Dit systeem bestaat uit verschillende type zoals ER16, ER20, ER25 en ER32. Ieder model heeft verschillende diameters die variëren van 2 tot 20 mm. Door de spantang goed te installeren en het gereedschap licht te oliën heeft u langere stand tijd en betere nauwkeurigheid tijdens uw bewerkingsproces.

De montage van een spantang

Voordat u de spantanghouder, spantang en spanmoet gaat monteren dienen deze indien nodig gereinigd te worden, wat de nauwkeurigheid bevorderd. Het monteren van de spantang in de spanmoer doet u door de spantang in een hoek van 30° om de spanmoer te drukken waardoor de spanmoer als het ware in de spantang klikt. Als u dit heeft gedaan kunt u de spanmoer op de spantanghouder schroeven om vervolgens het gereedschap (Frees, boor ect.) in de spantang te plaatsen en draai de moer vast.

Belangrijk
Het is belangrijk dat u de spantang correct aandraait. Let er op dat u hem niet te vast draait, dit verminderd namelijk de spankracht, nauwkeurigheid en uiteindelijk de levensduur van de spantang. Draai de spanmoer niet op de spantanghouder als de spantang niet goed in de spanmoer gemonteerd zit.

Welke spantang heeft u nodig?

Aan de hand van uw oude spantang kunt u in de meeste gevallen zien welke u nodig hebt.
Er is in dit geval een nummer en type gefreesd op de kop van de spantang.
Staat dit er niet op of is het niet meer leesbaar? Neem dan per e-mail contact op met één van specialisten. Wanneer u een e-mail stuurt is het belangrijk dat u altijd de volgende gegevens mee stuurt:

  • Merk + Model van uw bewerkingsmachine
  • Bouwjaar
  • Diameter gereedschap
  • Serienummer
  • Foto van de huidige spantang

Over Calvet

Calvet is met met meer dan 90 jaar ervaring een internationaal begrip. Daarnaast zijn we al 50 jaar bezig met het innoveren in Aluminium, PVC en staal bewerkingsmachines en daardoor weten we precies wat de markt vraagt. Het unieke aan Calvet is niet alleen ervaring, maar ook de 4-eenheid tussen machines, opleiding en certificering, Technische helpdesk en verbruiksproducten. We beschikken over een groot assortiment, eigen voorraad en de mogelijkheid voor het bezichtigen en testen van één van de zaagmachines in onze showroom. 

Delen met een collega:

Advies nodig?

Indien u niet zeker weet welke smeermiddelen u nodig heeft kunt u altijd per e-mail contact opnemen met één van onze specialisten. Indien u contact opneemt kunnen onze specialisten u het beste helpen als u zoveel mogelijk informatie geeft. Vermeld altijd uw machine (merk+model), een serienummer mag ook. Indien mogelijk kunt u een foto maken van uw huidige kan of fles.