Zaagbladen

Heeft u vragen omtrent machines, onze service en/of verbruiksproduct?
Wij staan u graag te woord!

Product Subcategorie +

Product Toepasbaarheid +

Product Merk +

Product Model +

Product Diameter +

Geschikt voor +

HSS Lintzaag 2450X27X0,9 Z10/14

40,14

Deze HSS Lintzaagblad 2450x27x0,9 Z10/14 is een hoogvermogen-bimetaal-lintzaagblad met draagband van verenstaal. Het snijvlak van van de lintzaag is van HSS metaal met M 42 kobalt.
Dit verhoogd de productiviteit door minder zaagbladuitwisselingen bij het zagen van verschillende materiaaldiameters, door de variabele vertanding van deze combibanden.
Deze HSS lintzaag heeft een lengte van 2450 mm en een breedte van 27 mm. Het zaagblad beschikt over 10 tot 14 tanden per inch en een dikte van 0,9 mm.

Lintzaag 3030X20X0,90 Z14R42 Bauer

54,74
Deze HSS Lintzaagblad 3030x20x0,9 is een hoogvermogen-bimetaal-lintzaagblad met draagband van verenstaal. Het snijvlak van van de lintzaag is van HSS metaal met M 42 kobalt.
Dit verhoogd de productiviteit door minder zaagbladuitwisselingen bij het zagen van verschillende materiaaldiameters, door de variabele vertanding van deze combibanden.
Deze HSS lintzaag heeft een lengte van 3030 mm en een breedte van 20 mm. Het zaagblad beschikt over 14 tanden per inch en een dikte van 0,9 mm.

Lintzaag Staalzaag 315 S-320 S

76,42
Deze HSS Lintzaag Staalzaag 315 S-320 S is een hoogvermogen-bimetaal-lintzaagblad met draagband van verenstaal. Het snijvlak van van de lintzaag is van HSS metaal met M 42 kobalt.
Dit verhoogd de productiviteit door minder zaagbladuitwisselingen bij het zagen van verschillende materiaaldiameters, door de variabele vertanding van deze combibanden.
Deze HSS lintzaag heeft een lengte van 2450 mm en een breedte van 27 mm. Het zaagblad beschikt over 10 tot 14 tanden per inch en een dikte van 0,9 mm.

Zaagblad HSS 225X2X32 144

52,68
Dit HSS 225X2X32 144Z zaagblad is  geschikt voor het zagen stalen profielen. Het snijvlak van het zaagblad is van HSS wat staat voor High speed steel waardoor het mogelijk is voor het zagen stalen profielen op hoge snelheid. Dit HSS zaagblad heeft een diameter van 225 mm en een dikte van 2 mm. Het zaagblad beschikt over 144 tanden en een asgat van 32 mm. Het zaagblad is geschikt voor sommige bewerkingscentra.

Zaagblad HSS 275×2,5×32 220

96,91
Dit HSS 275×2,5×32 220Z zaagblad is  geschikt voor het zagen stalen profielen. Het snijvlak van het zaagblad is van HSS wat staat voor High speed steel waardoor het mogelijk is voor het zagen stalen profielen op hoge snelheid. Dit HSS zaagblad heeft een diameter van 275 mm en een dikte van 2 mm. Het zaagblad beschikt over 220 tanden en een asgat van 32 mm. Het zaagblad is geschikt voor sommige bewerkingscentra en 1-kopszaagmachines.

Zaagblad HSS 300×2,5×32 200

107,34
Dit HSS 300×2,5×32 200Z zaagblad is  geschikt voor het zagen stalen profielen. Het snijvlak van het zaagblad is van HSS wat staat voor High speed steel waardoor het mogelijk is voor het zagen stalen profielen op hoge snelheid. Dit HSS zaagblad heeft een diameter van 300 mm en een dikte van 2,5 mm. Het zaagblad beschikt over 200 tanden en een asgat van 32 mm. Het zaagblad is geschikt voor sommige bewerkingscentra en 1-kopszaagmachines.

Zaagbladen

Er zijn veel verschillende soorten zaagbladen die geschikt zijn voor verschillende type zaagmachines. Zo zit er verschil in de diameter van het zaagblad dat kan variëren van 200mm voor bijvoorbeeld een zaagfrees in een bewerkingscentra tot een 600 mm zaagblad op een twee-kopszaagmachine met een grootzaagbereik. Iedere zaagblad heeft ook een andere asgat waarmee het blad gemonteerd zit op de machine, logischerwijs mag deze maat nooit afwijken i.v.m. de veiligheid. Naast de diameter en het asgat zit er ook verschil in het aantal tanden. In de basis geldt dat een zaagblad met weinig tanden gebruikt wordt voor grove zaagsneden. Heeft een zaagblad veel tanden dan wordt de zaagsneden zuiverder en het werk preciezer.

Hoe vindt u het juiste zaagblad?

Stap 1: Kies uw bewerkingsmachine
Kies aan de rechterkant in de filter opties uw bewerkingsmachine. U heeft de keuze uit een
een-kopszaagmachine, twee-kopszaagmachine, radiaalzaagmachine, raveelzaagmachine en/of zaaglijn.

Stap 2: Kies het materiaal dat u wilt zagen
U kunt in de filter opties kiezen welk materiaal profiel u wilt zagen.
U heeft de keuze uit Aluminium, PVC en staal.

Stap  3: Snelheid of precisie
Een blad met meer tanden zal zorgen voor een nauwkeurige zaagsneden. Een zaagblad met minder tanden is sneller maar zorgt voor een grovere zaagsneden

Stap 4: De grote van het zaagblad en het asgat (Zaagblad en asgat diameter)
De grote van het zaagblad is natuurlijk belangrijk voor het zaagbereik. Daarnaast is het belangrijk dat het asgat correct de juiste maat heeft. U vindt de juiste maten op uw oude zaagblad. Heeft u twijfels stuurt u dan een e-mail naar onze specialisten. Vermeld altijd uw bewerkingsmachine (merk+model), een foto van uw huidige zaagblad en het soort materiaal (profiel) dat u wilt bewerken.

Onze zaagbladen zijn geschikt voor de meest voorkomende merken zoals:

  • Pressta
  • Mecal
  • Pertici
  • Schirmer
  • Thorwesten
  • Pemac
  • Calvet

Over Calvet

Calvet is met met meer dan 90 jaar ervaring een internationaal begrip. Daarnaast zijn we al 50 jaar bezig met het innoveren in Aluminium, PVC en staal bewerkingsmachines en daardoor weten we precies wat de markt vraagt. Het unieke aan Calvet is niet alleen ervaring, maar ook de 4-eenheid tussen machines, opleiding en certificering, Technische helpdesk en verbruiksproducten. We beschikken over een groot assortiment, eigen voorraad en de mogelijkheid voor het bezichtigen en testen van één van de zaagmachines in onze showroom.