Veel gestelde vragen

Vind alle antwoorden

We kunnen ons goed voorstellen dat u als ondernemer vragen heeft over bijvoorbeeld welke machine nu geschikt is voor uw productie, hoe de betaling verloopt of welke service u kunt verwachten na de aanschaf van een machine. Daarom hebben we de meest gestelde vragen hieronder uitgewerkt en voorzien van een antwoord. zo vindt u snel een antwoord op uw vraag. Heeft u een andere vraag dan staan we u graag te woord!

Nieuwe machines

In onze Calvet 2.0 omgeving kunt u een offerte aanvragen voor één of meerdere machines. Het proces is simpel;

 1. U navigeert via het menu naar machines
 2. U geeft aan welk product u gaat bewerken (Aluminium, PVC of staal)
 3. U kiest een bewerkingscategorië (Frezen, Zagen, Boren enzv)
 4. U kiest het gewenste product en klikt op offerte aanvragen
 5. Indien u nog een machine wilt toevoegen zoals bijvoorbeeld een rollerbaan kunt u op dezelfde wijze een volgend product aan uw offerte toevoegen.

Hoelang de levering van een machine duurt, valt niet te zeggen. Het is voor iedere aanvraag maatwerk, waarbij gekeken wordt naar welke machine en eventuele verwante producten u nodig heeft

Zodra u een offerteaanvraag plaatst zal één van onze specialisten u een goede indicatie geven wat de verwachte leveringsduur van de machine(s) zal zijn. We streven er altijd naar om de leveringsdatum na te komen. Toch kan het zijn dat er vertraging door transport ontstaat. Er kunnen dan ook geen rechten worden verleend aan de indicatie in de offerte.

Omdat dat ieder bewerkingsproces net even anders is, kunnen er vooraf geen prijzen worden gecommuniceerd. Soms heeft een machine aanvullende opties of aanverwante producten nodig om te voldoen aan uw bewerkingsproces.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen, zodat onze adviseurs de offerte op maat kunnen maken. Zo heeft u altijd de machines die u echt nodig heeft voor de beste prijs, en voorkomen we onnodige kosten achteraf.

Calvet is de specialist voor CNC-bewerkingsmachines in de Benelux. Calvet heeft bewerkingsmachines voor aluminium, PVC en staal. Met uitzondering van massieve bewerkingsmachines kunt voor alle CNC-bewerkingsmachines bij ons terecht. 

Als de one-stop shop in Benelux voor bewerkingsmachines kunt u ook bij ons terecht voor de aansturing van uw machine. Onze (CNC) bewerkingsmachines zijn aan te sturen middels de meest bekende calculatie pakketten waaronder; Schirmer, Alpha CAM, Logikal, UNI)_link en Orgadata.

Naast machines verkopen we ook werkplaatsinrichting. Hierbij kunt u denken aan een montagetafel, een transport en stockagewagen voor uw profielen en/of rubberen inrolmachine voor het krasvrij werken. Daarnaast hebben we producten om ergonomische te werken en/of het werkproces te ondersteunen. Meer vind u op onze werkplaatsinrichting pagina.

Indien u storing heeft aan uw machine kan in veel gevallen onze technisch helpdesk op aftand helpen. Lees op onze technische helpdesk pagina in 3-stappen wat u moet doen voor u contact op neemt. Zo kan onze helpdesk u het snelste helpen!

Onze excuses we streven er naar om dit natuurlijk te voorkomen. Toch kan een menselijke fout een keer gebeuren, we zijn immers niet onfeilbaar. We lossen het natuurlijk kosteloos met u op.
Indien er iets ontbreekt aan de levering van uw machine, kunt u dat het beste per e-mail of telefoon aan onze helpdesk doorgeven.

Voor alle machines die we verkopen hebben we ook verbruiksproducten! U kunt de juiste producten voor uw machine vinden op webshop.calvet.eu. Mocht u er niet uitkomen kunt u altijd een mail info@calvet.be sturen naar onze binnendienst! Zij zoeken het dan voor u uit! 

Pre-installatie van een machine

Zodra u een machine bij Calvet heeft besteld, ontvangt u een pre-installatie dossier. Hierin staan nog enkele aandachtspunten die belangrijk zijn om nog even te checken en/of uw locatie voldoet aan alle benodigde eisen die voor de installatie van toepassing zijn. 

Sommige van de onderstaande punten zijn niet voor iedere machine van toepassing.

De plattegrond van de machine, met alle afmetingen vindt u in de bijlage van uw pre-installatie dossier. Heeft u vragen over de plattegrond? Neem dan tijdig contact op met onze specialisten.

De positie van de benodigde aansluitpunten staan vermeld op de plattegrond. We verwachten een wandaansluiting klaar voor gebruik op het moment van leveren. We voorzien de machine van kabels en slagen met de juiste afmeting. Let hierbij op dat de aansluitpunten niet verder dan de lengte van de kabels en slagen zijn.

Voor de machines is het van belang dat ze de juiste voeding hebben. Let daarom op de volgende punten;

 • Voeding
 • Afzekering
 • Geïnstalleerd vermogen
 • Verliesstroomschakelaar

De specificaties die voor uw machine van toepassing zijn vindt u in het pre-installatie dossier.

De aangeboden perslucht moet verplicht gedroogde lucht zijn. Vocht in het systeem is zeer schadelijk voor de machine.

Zie het pre-installatie dossier voor de benodigde luchtdruk en het luchtverbruik.

Instellingen van de machine in verband met het netwerk worden uitgevoerd door Calvet in samenwerking met uw IT-medewerker. Deze moet ter plaatse aanwezig zijn tijdens de installatie (in overleg).

De netwerkaansluiting is in de meeste gevallen een standaard RJ45 stekker. Indien dit anders is wordt dit in uw pre-installatie dossier omschreven. Uw IT-medewerker dient zelf de kabels aan te sluiten op uw netwerk.

Zodra de machine in het bedrijfsnetwerk wordt ingeschakeld, raden wij u met klem aan om de machine NIET in het domein van het bedrijf op te nemen, maar de computer te laten staan in Workgroup, en een eenvoudige drive mapping naar een gedeelde map op de server toe te passen.

Als een machine-PC in het domen wordt geschakeld kan dit vreemde problemen met zich meebrengen, zoals:

 • Beperkingen van lees-en-schrijfrechten
 • Machinesoftware die verhinderd wordt te starten of correct te draaien
 • Niet mogelijk om software updates te installeren
 • Incorrecte beeldscherminstellingen

Indien u niet wilt dat de machineoperator via de machine op het internet kan surfen, dan is het mogelijk het internet af te schermen, maar tegelijkertijd toch de software voor support op afstand toe te laten tot het internet, zonder domein.

De dag van levering moet een heftruck ter plaatse ter beschikking zijn. De specificaties van de heftruck kunt u vinden in het pre-installatie dossier.

Voor de aansturing van de machine door middel van zaag- of bewerkingslijsten, vindt u in het protocol waaraan deze lijsten moeten voldoen. De leverancier van uw calculatie programma kan u hierbij verder helpen.

Bij de machine levert Calvet een standaard set gereedschappen. Voor verschillende systeemleveranciers kennen wij de benodigde gereedschappen. Hierop is het standaard set afgestemd.

Zie het pre-installatie dossier voor uw toepassing.

Opleding & Training

Wanneer u een nieuwe machine koopt krijgen uw medewerkers bij Calvet altijd een uitgebreide instructie voor het werken met de machine.  Bekijk onze opleiding en trainingspagina voor meer informatie.

Als u een nieuwe machine koopt krijgt u vanuit onze service er een gratis dag opleiding & training bij! Zo leert u operator de werking van de machine en de meest essentiële functies. Heeft u behoefte aan meerdere trainingsdagen of wilt u nieuw personeel vakkundig door ons laten opleiden, dan is dat zeker mogelijk! We bieden ter betaling extra cursus en trainingsdagen aan zodat u het maximale uit uw machine bewerkingsproces haalt! Meer informatie vind u op onze pagina voor opleiding & Training.

In deze intensieve training – die vaak enkele dagen duurt – leren uw medewerkers de machine kennen en worden ze uitgebreid voorbereid op het werken met de machine.

Maakt u gebruik van een speciaal profiel of heeft u een uniek bewerkingsproces waarbij er spraken is van maatwerk? Dan kunt u een speciale aanvraag doen om u daar bij te ondersteunen. Onze projectleaders nemen uw aanvraag in behandeling en bekijken de mogelijkheden om door middel van training uw personeel op te leiden en te trainen. Houd hierbij rekening met een langere doorlooptijd om u personeel zo goed mogelijk op te leiden. 

Het type opleiding is altijd afhankelijk van de machine die u aanschaft. Voor complexere machines zijn de trainingen vaak langer en intensiever. Voor machines die eenvoudigere bewerkingen doen, is een korte instructie vaak afdoende. Naast deze instructie wordt er ook altijd een gebruikershandleiding meegeleverd met de machine.

Service & onderhoud

De inspectie van u machine is per machine vast gesteld op de meest optimale interval. Zo kan het zijn dat uw machine 1 of meerdere keren per jaar wordt gecontroleerd aan de hand van een op maat gemaakte checklist. Hoe vaak uw machine wordt controleert vindt u terug in uw SLA.

De inspectie van u machine is per machine vast gesteld op de meest optimale interval. Zo kan het zijn dat uw machine 1 of meerdere keren per jaar wordt gecontroleerd aan de hand van een op maat gemaakte checklist. Hoe vaak uw machine wordt controleert vindt u terug in uw SLA. Indien u extra onderhoud aanvullend op uw onderhoudscontract wilt kunt u dat tegen meerprijs afsluiten door dit bij de verkopen kenbaar te maken. Meer informatie vindt u op de onderhoudspagina op onze website.

Het onderhoud wordt uitgevoerd aan de hand van een vaste op maat gemaakte checklist voor de machine. Zo kijken we bij iedere machine naar de meest essentiële zaken zodat u weer verder kunt met uw productie. Hoewel we er naar streven om de machine weer in topconditie achter te laten en u te informeren over eventuele slijtage of vervanging van onderdelen kan het soms voor komen dat dit als onze monteurs inspectie uitvoeren niet naar boven komt. Er kunnen dan  ook geen rechten worden ontleent als u op een later moment toch stil komt te staan.

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de machine gecontroleerd op slijtage en gebreken. Vaak kunnen deze direct worden verholpen door onze monteur. Zo voorkomt u dat de machine op een later moment stil komt te staan of dat u dure reparaties moet laten uitvoeren. 

Het onderhoud wordt uitgevoerd aan de hand van een vaste op maat gemaakte checklist voor de machine. Na afloop wordt er ook een onderhoudsrapport opgesteld zodat u weet wat de monteur heeft gedaan en geconstateerd. Zo heeft u inzichtelijk welke onderdelen van de machine zijn geïnspecteerd.

Let’s Get in Touch

We’re interested in talking
about your business.

Calvet logo

Dream Create Inspire

Sinds 1930 de beste in bewerkingsmachines

Calvet 2022 ©. All rights reserved. Powered by Bosswebdesign.nl