Een variatie aan bewerkingsmachines voor het kops bewerken en het frezen van onder andere sloten in deurprofielen voor de gevelbouwindustrie. 

Een variatie aan bewerkingsmachines voor het kops bewerken en het frezen van onder andere sloten in deurprofielen voor de gevelbouwindustrie. 

Met sterke merken als Thorwesten en Schirmer heeft Calvet voor elke toepassing één geschikte CNC machine voor het bewerken van PVC profielen.

Lasmachines voor het verbinden van de hoeken van PVC profielen bij het vervaardigen van ramen en deuren.

Voor het testen van de kwaliteit van gelaste hoeken van PVC kaders en vleugels middels een bepaalde drukkracht berekening.

Bewerkingsmachines voor het oppoetsen van de gelaste hoeken bij PVC kaders en vleugels voor een (naadloze) verbinding van de lashoeken.

Lengte aanslagen en rollenbanen voor het efficiënt en nauwkeurig bewerken van PVC profielen middels een bewerkingsmachine.

Beslagmontagetafel voor het monteren van PVC (kunststof) beslag in kunststof vleugels en kaders (draai-delen).

Machines voor het vast schroeven van de
versterkingen in PVC met automatische voeding van de schroeven.

Industriële stofzuigers en afzuiginstallaties voor het op- en afzuigen van PVC spanen en oliedampen bij het frezen en zagen van PVC profielen.

Werkplaatsinrichting

Handige montagetafels en transportwagens  voor het monteren, transporteren en stockeren van bewerkte PVC profielen, ramen & deuren en kozijnen.

PVC en kunststof bewerkingsmachines

PVC ook wel kunststof bewerkingsmachines worden gebruikt bij de productie van kunststof gevels, terrasoverkappingen en de productie van ramen & deuren. Tijdens de productie worden kunststof (PVC) profielen gezaagd middels 1-kops of 2-kopzaagmachines, waarna ze gefreest worden middels een CNC bewerkingscentra of manuele freesmachine. Om meerdere kunststof profielen worden te verbinden wordt er gebruikt gemaakt van lasmachines die middels warmte een verbinding lassen / smelten van teflon tussen de profielen. Voor de nabewerking worden de hoeken gepoetst middels een hoekenpoetsmachine voor een naadloze overgang.

Profielsystemen en merken

In de kunststof verwerking wordt er gebruik gemaakt van verschillende profielsysteem huizen. Onze machines en software/sturing zijn geschikt voor alle geronomeerde profielsysteemhuizen. Zo hebben wij diverse klanten die gebruik maken van merken als Deceuninck, Sapa logic, Reynards Pro en Gealan. Daarnaast zijn er ook tal van andere merken geschikt voor onze machines en software.

Calvet en klanten

Calvet is de absolute nummer 1 als het gaat om partner voor uw bewerkingsmachines in het kunststof. Niet alleen in Nederland maar in de gehele Benelux. Calvet werkt samen met vooraanstaande merken als JM van Delft, Hemmar, Braks kunststof. Met ruim92 jaar ervaring in werktuigen en meer dan is 50 jaar in CNC bewerkingscentra hebben we een ongekende kennis in huis dat de basis van onze technische helpdesk op afstand vormt. Mede dankzij onze technische helpdesk, grootste assortiment en ongevenaarde kennis zijn wij ook voor fabrikanten van kunststof ramen, deuren, gevels en terrasoverkappingen de juiste partner.